Uldallund:
BLÅ rute går forbi –
Familien Rosenlund, Uldallund har lagt jord til flere af vores stier. På deres jorde produceres maltbyg, hvede, industri- og chips kartofler. For at opretholde et sundt sædskifte og undgå sygdomme i afgrøderne, primært i kartoflerne, skal der helst være 2- 3 år mellem, der dyrkes kartofler på den samme mark. De forskellige afgrøder sanerer for hinandens sygdomme, og særligt hvede trives rigtig godt efter kartofler.
Chips-kartoflerne leveres til Kims chips.
Kartoflens vej fra marken til bordet:
Chips-kartoflerne lægges i april og maj. De dyrkes fortrinsvis nord for Ribevej, hvor der er lidt tungere jord. Fordelen ved at dyrke kartofler på lerjord er at de ofte er sundere, får en flottere skinfinish og en bedre holdbarhed end hvis de dyrkes på sandjord.
Hen over sommeren passes kartoflerne med gødning, skimmelbekæmpelse, og hvis nødvendigt vanding.
Chriskartoflerne tages typisk op i oktober og november, de tørres og lægges på lager i haller, hvor temperatur og luftfugtighed styres af computere. De leveres løbende fra oktober til slutningen af marts. Kartofler til Kims chips er underlagt en række sikkerheds- kvalitetskrav og Uldallunds kartoffelproduktion er GlobalGAB certificeret. 10-15% af Kims chips er dyrket på Uldallunds marker.
BLÅ og RØD ruter fortsætter i RØD rute.